Autostart G-Code

A Marlin firmware-ben van egy nagyon klassz funkció: ha az SD kártyán elhelyezünk egy auto0.g nevű fájl, akkor azt automatikus végrehajtja a nyomtató bekapcsolása után a fájlban felsorolt g-code utasításokat. Használhatjuk az előmelegítés azonnali elindítására, hiszen rendszerint meleg tálcára és HotEnd-re van szükségünk, ha mégsem, akkor pedig menüből lekapcsolhatjuk a fűtést. Továbbá akár Home utasítás, vagy az automatikus szintezést is áttehetjük ide, ha nem akarjuk ezt a szeletelő programra bízni.

SD Kártya Marlin

Ilyen tartalmú fájlt készítettem első próbaként:

M140 S60;   bed 
M104 S190;  hotend 
G28;        home

A rendszer indításakor elkezdi melegíteni 60℃-ra a tálcát és 190℃-ra a HotEnd-et, közben pedig Home pozícióba mozog. Természetesen innen a szeletelő program által előállított kód majd tovább emeli a hőmérsékletet az adott anyagnak megfelelően.

Azt nyerjük így meg, hogy amíg előkészülünk a nyomtatásra, addig már melegszik a rendszer, így a nyomtatás elindítása után rövidebb időt kell várnunk az üzemi hőmérséklet elérésére.

A funkció nincs implementálva az MKS TFT képernyőn, bár így el is veszíti az előnyét az érintőkijelző, ha az előmelegítést nem kell a menüből indítani.

A funkció leírást itt találtam:
https://github.com/MarlinFirmware/Marlin/wiki/Autostart

Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Mit gondolsz erről? Kérlek szólj hozzá Te is!x