Aliexpress kuponok és coinok

Aliexpress-en a nagy akciók alkalmával láthattad már, hogy egyes termékekhez mindenféle kuponokat ajánlgat a rendszer. Nem ismerem az Aliexpress minden rejtelmét, de azt az egy apróságot megvilágítom, hogy hogyan tudsz kényelmesen coinokat gyűjteni, és hogy ez miért jó neked.

Aliexpress

A napokban egyes shop-ok olyan akciókat tartanak, amiket november 11-én szoktak. Erre a dátumra érdemes egy kis keretet félretenni minden évben, mert ilyenkor valóban olcsóbban lehet bevásárolni. Hogy most éppen valami fix kínai dátum-e az apropó, vagy a koronavírussal kapcsolatos korlátozások enyhültek és ezért ismét vásárlásra szeretnének ösztönözni minket, azt nem tudom.

De tény, hogy a Dragon HotEnd-et a múlthéten még közel 24.000 forintos áron lehet megvásárolni a Trianglelab-tól, tegnap viszont 17.390 forintért sikerült megszereznem. Így is marha drága, de hétezer forintos kedvezménnyel mégsem fájt olyan rettenetesen.

Ahogy a Prusa Mk3 költségvetéséről szóló cikk disclaimer megjegyzésében írtam, az aliexpress-es árak nap mint nap változnak. Pontosan nem lehet követni őket, de azért érdemes a drágább cuccok árának nagyságrendjét megjegyezni. Így ki lehet szúrni, hogy a jelenlegi 20.690 forintos ár valóban akciós. És csak ez után jönnek a kuponok.

Mobil alkalmazás

TriangleLab Dragon HotEnd

A mondanivalóm lényegéhez kell majd a mobil alkalmazás, ezért azzal csináltam képernyőképeket.

A termék adatlapján máris látható egy apró trükk: 250 forinttal olcsóbb, mint ahogy az előző bekezdésben írtam, de nem tévedtem, ugyanis esetenként kedvezőbb árat kapunk, ha mobilon vásárolunk.

Az ár alatt írja, hogy 17.081 forintért tudjuk kedvezményekkel megvásárolni (uh, tegnap drágább volt…), ha igénybe vesszük a kuponokat. Ehhez a kék Get Now feliratra kell kattintani. Böngészőben Get coupons.

Store Coupon, Select Coupon

Aliexpress Coupons

A sárga színű kuponokat Store vagy Seller coupon-nak hívják. Ezeket a kedvezményeket a shop adja, bizonyos összeg feletti vásárlás esetén jóváírnak valamekkora kedvezményt.

Itt most ami nekünk a legjobb, az a 39 dollár felett 3 dollár kedvezmény. Ezek a kuponok nem kerülnek semmibe, nyugodtan mindre rákattinthatunk. Egy vásárláshoz csak egyet használhatunk fel, de a rendszer majd a legkedvezőbbet fogja választani.

A piros színű Select kupon kicsit más. 15 dollár elköltését 2 dollárral jutalmazza az Aliexpress. Ha a termék többször tizenöt dollárba kerül, akkor több ilyen kupont is felhasználhatunk és a Seller kuponnal is kombinálhatjuk. De ezeket nem kapjuk ingyen, 20 Coin-ért tudjuk megvásárolni.

Coin gyűjtés

A Coin valami virtuális pénz, fabatka féle az Aliexpressen. Ha eddig nem is hallottál róla, akkor is lehet, hogy van neked belőle. Nem tudom pontosan mi mindenért kapunk, de nekem is volt, amikor elfogyott akkor néztem csak utána hogyan is lehet beszerezni.

Lehet különböző játékokat játszani a coin-ért, de ezt nem ajánlom, mert csak elveszíted azt is amid van. Lehet különböző ajánlásokért, kedvelésekért, követésekért is kapni, de nem adnak érte sokat, ez nem tűnik rentábilisnak.

Arra megy ki a játék, hogy aktívan használjuk a rendszert, ezért azt is jutalmazzák, ha hajlandók vagyunk minden nap elindítani a mobil alkalmazást. A címlapon a második menüpont a Coins & Coupons, erre kell kattintani, majd a következő képernyőn a kincsesládára. Első alkalommal 1 darab Coin-t kapunk, de második nap már 5-öt, majd 8, 10, 12, 14, 15 a jutalmunk. Ez után minden nap 16 jár a hűségünkért, ha pedig egyik nap elfelejtjük, akkor ismét egytől kezdődik a gyűjtögetés.

Aliexpress mobil app

Ez a vacakolás nem tűnik túlzottan nagy fáradtságnak, ugyanis jelen esetben 2.446 forintot lehet nyerni csak a Select kuponokkal, a 917 forint Store kuponok mellé, így jön ki végül a 17.081 forintos ár:

Aliexpress rendelés

Biztosan van még sok trükk – esetleg leírhatod kommentben -, de valószínű számomra ennél több bohóckodást nem ér meg a dolog. De ez viszont nem rossz, szerintem érdemes egy-két száz Coint összegyűjteni, hogy egy-egy ilyen alkalommal legyen készletünk. Ja igen, a kuponok lejárnak, ne azt raktározd!

Évszaktól függően reggel kilenc vagy nyolc órakor kezdődik az új nap, tehát minden nap ez után érdemes ezt a két kattintást elvégezni, ha pedig gyanús, hogy elfelejtetted, akkor gyorsan korán reggel ellenőrizni kell. Talán egyszerűbb, ha kialakítasz egy rendszeres szokást: például minden nap megnézed a Zen3D facebook oldalát, hogy van-e valami újdonság, és akár van, akár nincs, erről eszedbe jut, hogy Coint-t kell gyűjteni. 😉

Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Mit gondolsz erről? Kérlek szólj hozzá Te is!x